Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Cholesterol Verlagen Is Dat Mogelijk?

Te hoog cholesterol, en cholesterol verlagen.

Hart- en vaatziekten zijn het grote probleem binnen onze modern samenleving. We horen deze kreten steeds vaker om ons heen. Het blijken echt van die welvaartsziektes te zijn. En welvaart hebben we echt wel gekend in de afgelopen jaren. Kijk maar eens naar een familiefoto uit de jaren zeventig of tachtig van de vorige eeuw. De meeste familieleden lijken bijna allemaal ondervoed, zo dun. Dus het algemene gemiddelde gewicht van de bevolking is fors toegenomen over de laatste decennia.

“You are what you eat”. “Je bent wat je eet”, vrij uit het Engels vertaalt. Maar wel een stelling die klopt. Klik hier voor meer tips om cholesterol te verlagen

Houdt Van Uw Hart

Het hart is een spier, en eigenlijk een groot bloedvat. Verder hebben we onze aderen, die verder vertakken in haarvaten. Zowel het hart als ook de bloedvaten en haarvaten brengen het zuurstofrijke bloed, samen met vitamines en mineralen over ons gehele lichaam. Daarentegen, voeren deze ook het zuurstofarme bloed, samen met veel afvalstoffen weer terug naar de organen, en het hart in het bijzonder.

Het is van belang dat we onze bloedvaten goed schoonhouden, zodat de toevoer en afvoer goed geregeld kan blijven. We moeten ons hart in de beste conditie houden die we mogelijk achten. Als het hart hapert, dan hapert de rest ook. Cholesterol en het hart hebben een zeer sterke verbintenis, dus deze in optimale conditie houden is van belang.

Cholesterol Als Boosdoener

U heeft vast wel eens gehoord dat aderen kunnen dichtslibben door te hoge cholesterol. Dit ‘slib’ komt in de vorm van cholesterol. Cholesterol is een kleverig goedje dat zich kan vastzetten aan de binnenkant van aderen en haarvaten. Vooral in de kleine kronkels en bochtjes vindt het een moment om zich aan de binnenwand van een ader te hechten, en daardoor de doorvoer van bloed te verminderen. Deze vermindering van doorstroom kan op lange duur leiden tot klachten, als vermoeidheid, tintelingen, kortademigheid door extra inspanningen, koude voeten en handen, en chronische oververmoeidheid. Allemaal toe te dichten aan dit cholesterol.

Als cholesterol zich ophoopt, dan worden de oudste deeltjes hard, en kunnen leiden tot verkalking. Aderverkalking is een algemeen bekend woord.

Cholesterol is dus niet onze vriend, en eerder een plaag in het lichaam. Daar waar cholesterol zich bevindt, is dit een voedingsbodem om meer cholesterol ophopingen te veroorzaken, en zo kunnen dus aderen echt dichtslibben.

Wat is Cholesterol

Cholesterol is eigenlijk een soort vet, en een verzamelnaam voor moleculen die onder de groep de lipiden vallen. Deze vetten worden aangemaakt in ons lichaam, ondermeer door de lever. Dus het optimaal functioneren van de lever is een belangrijk onderdeel in dit proces.

Alcoholgebruik heeft een zeer negatieve uitwerking op de lever, als er bovengemiddeld genuttigd wordt. De lever in goede conditie houden is dus van belang. Twee liter water drinken per dag is dan een goede eerste stap. Onthoudt, koffie is geen water.

Een te hoog cholesterol gehalte in het lichaam is iets wat aangepakt dient te worden, en dat is gemakkelijker als u denkt.

We Hebben Cholesterol Nodig

Ons lichaam heeft cholesterol nodig om optimaal te kunnen functioneren. Ow, niets aan de hand dus, hoor ik u denken. Maar zo zit het helaas niet. Ons lichaam heeft cholesterol nodig in mate, en dan ook nog eens van een specifieke soort. En hier zit hem nu net de crux. Wat is optimaal? En hoe weet u of u de juiste soort cholesterol binnen krijgt. Welnu, dit is een beetje ingewikkeld verhaal. Maar in principe komt het er op neer dat een te hoog niveau aan cholesterol de boosdoener is van de meeste hart- en vaatziekten

Goed En Slecht Cholesterol

Om dit goed te kunnen begrijpen kunnen we onderscheid maken tussen twee types cholesterol, het goede, en het slechte.

Het slechte cholesterol heet met een technische term low-density lipoprotein (LDL). Het goede cholesterol heet met een mooi woord high-density lipoprotein (HDL). Als u ooit uw cholesterol test heeft laten doen bij een dokter, of eens een bloedonderzoek heeft laten doen, dan komen deze twee waarden, LDL en HDL daarop terug. We zullen verder niet ingaan op de uiteindelijke waardes, daar gezonde waardes afhankelijk zijn van leeftijd en gewicht. En het zou hier te ver gaan om dit verder uit te diepen. Maar we zullen wel even kijken naar de verhoudingen van cholesterol en ouderdom, en gewicht.

Cholesterol En Ouderdom

Naarmate we ouder worden gaat het lichaam achteruit. Onze huid rimpelt. We krimpen een beetje met de jaren. Dit houdt allemaal verband met ons metabolisme dat langzaam vertraagt. Metabolisme is de opname van zuurstof en voedsel dat omgezet wordt naar onze uitgeademde lucht, energie en afvalstoffen. Als dit proces langzamer wordt, wordt ook de rest van de werking van het lichaam langzamer. Dus het is redelijk normaal dat een ouder lichaam meer cholesterol bevat dan een jong lichaam.

Echter, degene die oud werd en gezond at heel zijn leven, met weinig suikers en weinig vetten heeft betere kansen. Daarnaast ook nog eens voldoende bewoog, heeft kans op een veel lager cholesterolniveau als iemand die zijn hele leven weinig beweging kreeg, en te veel en te vettig at.

Dus levensstijl, heeft wel degelijk invloed om gezonder oud te worden, en het hoge cholesterol in ons lichaam onder controle te houden.

Het tij is altijd te keren, en vandaag kan die dag al zijn.

Cholesterol En Gewicht

Mensen met extra gewicht, of zelfs overgewicht, hebben over het algemeen een hoger cholesterolgehalte, en dan ook nog vaak het cholesterol van de slechtere soort. Cholesterol speelt een belangrijke rol bij de opbouw van de celwanden. We hebben miljarden cellen in ons lichaam, en die hebben allemaal een celwand opgebouwd mede door cholesterol. Als een grote hoeveelheid LDL cholesterol in het lichaam aanwezig is zijn deze celwanden verzwakt, en worden ze ook moeilijk om te verwijderen. Daardoor is het soms moeilijk om gewicht te verliezen. Dit komt vaak door deze hardnekkige vetcellen in het lichaam.

Cholesterol Wat Doen We Eraan?

In eerste instantie zijn er drie belangrijke zaken die we moeten aanpakken. Gezonder eten, meer bewegen, meer water drinken, deze drie hebben een directe uitwerking op de gezondheid van het lichaam. Probeer het maar eens voor een week, en je zult zien dat je onmiddelijk gewicht verliest, en je fitter gaat voelen. Doe dit nu eens twaalf weken, en je lichaam gaat er al meteen anders uitzien.

Cholesterol onder controle houden is niet iets dat je voor een maandje doet, dat is iets dat je eigenlijk je hele leven doet, door gezonde keuzes te maken, en een beetje discipline te tonen.

Cholesterol En Supplementen

Uiteraard zijn er supplementen te krijgen die helpen bij de cholesterolverlaging. Echter, de meest effectieve supplementen zijn de formules die aminozuren inzetten om het lichaam aan te zetten om meer stikstofmonoxide in de bloedvaten aan te maken. Stikstofmonoxide is een zogenaamd signaal molecuul, en dit molecuul detecteert als er teveel verkeerd cholesterol in het bloed aanwezig is. Dit signaal molecuul stuurt dan signalen naar de hersenen om meer HDL cholesterol aan te maken, en daardoor de verhoudingen in het lichaam tussen slecht en goed cholesterol weer in balans te brengen. Het goede cholesterol heeft de vaardigheid om het slechte cholesterol uit de weg te ruimen.

Te Hoog Cholesterol

Als u een te hoog cholesterol heeft, dient u daar direct iets aan te doen, om te voorkomen dat je op latere leeftijd last krijgt van hart- en vaatziekten. Aderverkalking is een direct effect van een te hoog cholesterol. Aanpakken dus!

Ons advies is dan ook om direct met een supplement te starten en dit dagelijks meerder malen in te nemen. Maar ook direct te starten met gezonder eten, meer bewegen, en meer water drinken.

Water drinken is gemakkelijk, daar kunt u het komende uur nog mee beginnen. Echter, gezonder eten en meer bewegen zijn processen die wat meer tijd nodig hebben. Gezonder eten begint niet met gezonder koken, maar met gezonder inkopen. Geen vette hap in het karretje, is ook geen vette hap op het bord. Magnetronmaaltijden zijn uit den boze. Magere stukjes vlees, weinig tot geen jus, en lekker veel groenten, die allen zeer hoge voedingswaarden hebben, en het lichaam weer sterk zullen maken.

Dus een beetje opnieuw plannen is een goede zaak. Wekelijks een gezonde boodschappenlijstje, en wekelijks kleine stappen vooruit maken, en dan komt uw te hoge cholesterol snel omlaag.

Gezond eten, meer water drinken en meer bewegen, behoeft discipline, en nu net dit hebben we niet allemaal in dezelfde mate. Echter, het innemen van een supplement tijdens het ontbijt of het avondeten is gemakkelijk te bewerkstelligen.

Cholesterol verlagen is goed mogelijk, het vergt wat inzet en actie. Met wat additionele supplementen kan het cholesterolgehalte in het lichaam snel omlaag gebracht worden. Een gezond lichaam, daar heeft uzelf en uw gezin gewoon meer plezier van.


KLIK OP DE ONDERSTAANDE LINKEN VOOR MEER INFO


Hoge Cholesterol Verlagen | Hoge Bloeddruk Verlagen | Aderverkalking TegengaanAderverkalking wat te doen  |  Dieper Slapen  |   Hoe Kan Ik Beter Slapen  |  Uitgerust Wakker Worden  |  Dementie Verminderen  |  Beter Geheugen  |  Verbeteren Doorbloeding  |  Vocht Afdrijven |  Verbeteren Erectie Problemen  |  Betere Doorbloeding Penis  |  Betere Erectie; |  Betere Sportprestaties  |  Spiermassa Stimuleren  |   Arginine Supplement  |  Glutamine Supplement  |  Veroudering Vertragen  |  Anti Aging Supplement  |  Stimuleren Groeihormoon  |  Botontkalking Tegenaan |  Botontkalking Voeding  | Beter Immuunsysteem  |  Snellere Genezing Botbreuken  | Snellere Genezing Wonden


RECOVER-MEEen moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.